Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňové zelí s klasem a bramborovým knedlíkem

10. 1. 2015

Dýňové zelí

1 střední dýně, cibule, kmín, olej, mouka, citron, cukr, sůl Nastrouhané zelí vaříme v hrnci se solí a trochou kmínu. Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zaprášením moukou a vytvoříme zásmažku, kterou smícháme s uvařeným zelím. Dochutíme cukrem a citronem. Do hotového zelí se pro změnu chuti může přidat zakysaná smetana.

 

Klaso na cibulce

1 klaso klobása, 1 cibule, olej, 2 stroužky česneku, kmín, koriandr Zpěníme cibulku na oleji a přidáme na kostky nakrájené klaso. Osolíme, přidáme koření a česnek a ještě chvílí dusíme , když jsme vše podlili půl hrnkem vody.

Celozrnný knedlík

2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek celozrnné, 1/4 malé kostky kvasnic, sůl, 1 lžíce oleje Mouku zalijeme kváskem, přidáme sůl a lžíci oleje. Vypracujeme tužší těsto, které necháme vykynout. Z připraveného těsta vytváříme knedlíky, které necháme 5-10 minut odpočinout a vaříme je v páře 15 minut. Pokud nám knedlíky špatně drží tvar, můžeme po vykynutí těsta přidat na kostky nakrájený rohlík.

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie


Mail list




Archiv

Kalendář
<< květen / 2020 >>

Statistiky

Online: 4
Celkem: 78668
Měsíc: 1388
Den: 54