Těstoviny s brokolicí a žampiony v sýrové omáčce
Těstoviny jsou vděčné. Dají se připravit na mnoho způsobů a navíc s nimi v kuchyni nestrávíte půlden, jsou hotové za pár minut. Zkuste k nim přidat podle našeho receptu brokolici, žampiony a navrch lahodnou sýrovou omáčku. Uvidíte, že si spolustolovníci budou chtít přidat.
Co budete potřebovat na 4 porce: •250 g těstovin •200 g čerstvé brokolice •200 g čerstvých žampionů •150 g cherry rajčátek •1 cibule •4 stroužky česneku •1 dl olivového oleje •sůl
Omáčka: •150 g gorgonzoly •150 ml smetany na vaření •50 ml bílého vína •sůl, pepř
Postup: Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu. Zatímco se připravují, na hlubší pánvi rozpalte olivový olej a restujte na něm na jemno nakrájenou cibuli a česnek, než zesklovatí. V tu chvíli k nim přidejte také na kousky nakrájenou brokolici a nakrájené žampiony. Chvíli společně restujte, přidejte rajčátka a potom pánev zakryjte poklicí. Občas směs lehce promíchejte a nakonec ji osolte podle chuti. Dále si připravte sýrovou omáčku. Sýr nakrájejte na malé kousky a vložte jej do menšího hrnce. Přidejte k němu všechny zbylé ingredience na omáčku a na mírném plameni směs zahřívejte tak dlouho, dokud se sýr zcela nerozpustí a nezhoustne. Když začne mít konzistenci středně husté omáčky, oheň stáhněte. Omáčku nalijte do pánve k zeleninovo-houbové směsi. Hotové těstoviny přimíchejte do pánve se směsí a cca minutu nechte vše spolu povařit.